fbpx
Powrót
Wyspa Tamka, Wrocław ()

Jak ugryźć wino: warsztaty i degustacja na Tamce

Archiwum

Jak ugryźć wino: warsztaty i degustacja na Tamce

Warsztaty i degustacja win naturalnych na Wyspie Tamce we Wrocławiu juz 14 lipca! Klaudia Tyszko od podstaw przedstawi nam wszystkie procesy związane z produkcją i degustacją win naturalnych oraz pét-natów.

O ostatnim winiarskim krzyku mody, czyli o winach naturalnych opowie podczas warsztatów winiarskich Klaudia Tyszko. To mocno ciekawy winny trend, który coraz chętniej uprawia współczesne pokolenie winiarzy. W większości są super ludźmi, których cechuje duża świadomość ekologiczna lubią eksperymentować, nie boją się wyzwań, bawią się tradycją, kochają swoje winnice i stawiają na jakość nad ilością.

W programie:

  • Krótko od początku – od winnicy do winiarni
  • Drożdże – sprawcy całego zamieszania
  • Naturalne i nienaturalne – jak to działa
  • Smak, zapach, tekstura i kolor
  • Oraz na koniec – zaprezentuję Wam prawdziwą gwiazdę; enigmatyczny, niezwykle modny , kochany przez wszystkich niepokorny kuzyn szampana: PÉT-NAT

Minimalny wiek uczestników warsztatu to 17 lat. Możliwy udział w degustacji tylko od 18 lat. Żaden poziom winnej wiedzy nie jest wymagany. Zachęcamy do wzięcia ze sobą czegoś do pisania. Uczestnictwo w wydarzeniu jest bezpłatne.


 14 lipca 2021
  Godz.: 19.00 
  Wyspa Tamka, Wrocław

Link do wydarzenia na Fb >>

Klaudia Tyszko – entuzjastka kultury jedzenia z długoletnim stażem, lubi skupiać się na smaku, rozumieć procesy; akceptuje jedynie dobrą jakość i uczciwość, docenia i dąży do konsumpcji w zgodzie z naturą. Próbuje fermentować wszystko, co wpadnie jej w ręce.

Aby zamówić kartę należy się do konta. Jeżeli nie posiadasz konta w Otovino.pl, zarejestruj się.

0
    Twój koszyk
    Twój koszyk jest pusty