Jak ugryźć wino: warsztaty i degustacja na Tamce
Warsztaty i degustacja win naturalnych na Wyspie Tamce we Wrocławiu juz 14 lipca! Klaudia Tyszko od podstaw przedstawi nam wszystkie procesy związane z produkcją i degustacją win naturalnych oraz pét-natów.
O ostatnim winiarskim krzyku mody, czyli o winach naturalnych opowie podczas warsztatów winiarskich Klaudia Tyszko. To mocno ciekawy winny trend, który coraz chętniej uprawia współczesne pokolenie winiarzy. W większości są super ludźmi, których cechuje duża świadomość ekologiczna lubią eksperymentować, nie boją się wyzwań, bawią się tradycją, kochają swoje winnice i stawiają na jakość nad ilością.
W programie:
- Krótko od początku – od winnicy do winiarni
- Drożdże – sprawcy całego zamieszania
- Naturalne i nienaturalne – jak to działa
- Smak, zapach, tekstura i kolor
- Oraz na koniec – zaprezentuję Wam prawdziwą gwiazdę; enigmatyczny, niezwykle modny , kochany przez wszystkich niepokorny kuzyn szampana: PÉT-NAT
Minimalny wiek uczestników warsztatu to 17 lat. Możliwy udział w degustacji tylko od 18 lat. Żaden poziom winnej wiedzy nie jest wymagany. Zachęcamy do wzięcia ze sobą czegoś do pisania. Uczestnictwo w wydarzeniu jest bezpłatne.
Klaudia Tyszko – entuzjastka kultury jedzenia z długoletnim stażem, lubi skupiać się na smaku, rozumieć procesy; akceptuje jedynie dobrą jakość i uczciwość, docenia i dąży do konsumpcji w zgodzie z naturą. Próbuje fermentować wszystko, co wpadnie jej w ręce.
Aby zamówić kartę należy zalogować się do konta. Jeżeli nie posiadasz konta w Otovino.pl, zarejestruj się.
Aby dodać obiekt do ulubionych zaloguj się. Jeśli nie posiadasz konta, zachęcamy do jego założenia!