fbpx
Powrót
Concordia Taste, Poznań ()

TASTE THE WINE – polska kolacja degustacyjna

Archiwum

TASTE THE WINE – POLSKA KOLACJA DEGUSTACYJNA
Chcesz skosztować wszystkiego, co najlepsze w polskich smakach? Zapraszamy na wyjątkową KOLACJĘ DEGUSTACYJNĄ w Concordia Taste, która będzie mieć miejsce już 24 listopada. Podczas kolacji odbędzie się premiera reportażu (wideo & foto) oraz prezentacja dzieł artystów, którzy stworzyli jedyne w swoim rodzaju dzieła na butelkach. Przedmioty oraz fotografie będzie można zdobyć podczas aukcji charytatywnej.
24 listopada spróbujemy winiarskich perełek z 3 polskich winnic, które zaprosiliśmy do współpracy (Winnica Zodiak, Winnica Gostchorze oraz Winnica Aris). Selekcji win specjalnie na ten wieczór dokona Jacek Kulza – doświadczony sommelier i miłośnik polskiego wina.
Jak polskie wina, to i polskie dania. W Concordia Taste pokażemy, jak doskonale mogą uzupełniać się polskie potrawy rodzimymi winami z lokalnych winnic. Adam Adamczak na ten wieczór przygotuje specjalne menu, w którym królować będą polskie smaki.
Podczas kolacji odbędzie premiera reportażu Mateusza Gzika (Zerka Studio). Przygotowane materiały (wideo & foto) przedstawiać będą relacje z winobrania oraz proces produkcji wina. Jedyne w swoim rodzaju tematyczne fotografie będzie można wylicytować podczas aukcji charytatywnej.
W trakcie wydarzenia zdobyć będzie można również wyjątkowe wina w butelkach sygnowanych grafikami artystów. Dochód z aukcji zostanie przeznaczony na cel charytatywny. O szczegółach licytacji wkrótce.
———
ADAM ADAMCZAK – szef kuchni Concordia Taste. Zdobył I miejsce w Magazynie kulinarnym „Kuchnia” jako Kucharz odkrycie roku 2012. Wyróżniony w Przewodniku Gault&Millau Tour jako „Młody Talent” 2015. Finalista czwartej edycji telewizyjnego programu Top Chef. Zdobywca tytułu „SZEFA JUTRA” Gault&Millau Tour 2017 Regionu Wielkopolska, Ziemia Lubuska i Dolny Śląsk. Nominowany do tytułu The Best Chef Award 2017 (jako jedyny reprezentant Poznania, jako jeden z sześciu Polaków, obecny na liście TOP 300 Szefów Kuchni z całego świata). Członek Narodowej Reprezentacji Polski Kucharzy na Kulinarny Puchar Świata Luksemburg 2018.
JACEK KULZA
sommelier Concordia Taste – doświadczony manager i sommelier, członek jury w konkursach winiarskich, organizowanych w ramach corocznych targów win WINO.PL. Organizuje i przeprowadza autorskie degustacje, uczestnik panelu degustacyjnego magazynu winiarskiego Trybuszon. Miłośnik i propagator polskiego wina.
MATEUSZ GZIK | ZERKA STUDIO
współpracuje z Concordia Taste oraz Concordia Design przy wielu kreatywnych projektach, robiąc zdjęcia, filmy, grafiki, a nawet sety DJ-skie na wydarzeniach. Jego największą pasją jest fotografia. A wszystko zaczęło się od wyjazdów w poszukiwaniu nowych dźwięków i inspiracji, zawsze z aparatem w ręku, zawsze w poszukiwaniu unikatowych kadrów. Nie stroni od eksperymentalnych ujęć, improwizuje, szuka.

  24 listopada 2022 (czwartek)
  Godz.: 19:00
lokalizacja place Concordia Taste, Zwierzyniecka 3, Poznań


  Cena:PRZEDSPRZEDAŻ do 6.11. : 259 zł/os.
CENA REGULARNA od 7.11.: 299 zł/os.

Link do wydarzenia na Facebooku

Aby zamówić kartę należy się do konta. Jeżeli nie posiadasz konta w Otovino.pl, zarejestruj się.

0
    Twój koszyk
    Twój koszyk jest pusty