23 kwietnia zapraszamy Was na wyjątkową podróż w krainę włoskich smaków. W tym dniu DeliCiao – delikatesy włoskie oraz La Winoteka połączą siły i wyczarują dla Was świetne dania kuchni włoskiej, a Piotr Waryas, jeden z pierwszych profesjonalnych sommellierów w Polsce, wielokrotny uczestnik Mistrzostw Polski Sommellierów, laureat sommellierskiego Grand Prix Wrocławia oraz Dolnego Śląska będzie rozlewał wina z charakterystycznych szczepów Italii.
Będziemy próbować podczas spotkania następujących win:
- Pinot Grigio,
- Pecorino,
- Lugana,
- Gallioppo,
- Valpolicella Ripasso,
- Marsala.
Zostanie także przygotowane dla nas menu składające się z:
- Deski serów i wędlin wraz z dipami
- Grzanki z tapenadą z czarnych oliwek i anchois
- Pasta z friarielli i salsiccią z Veneto
- Risotto ze szparagami , cytryną i serem mascarpone.
- Ravioli z bakłażanem i mozzarella z sosem pizzaiola
- Deser : Cantucci i słodkie sycylijskie wino Marsala
To będzie wieczór z iście włoskim temperamentem! Nie może was zabraknąć!
23 kwietnia 2022
Godz.: 19:00
La Winoteka, Wrocław
140 zł / os.
Aby zamówić kartę należy zalogować się do konta. Jeżeli nie posiadasz konta w Otovino.pl, zarejestruj się.
Aby dodać obiekt do ulubionych zaloguj się. Jeśli nie posiadasz konta, zachęcamy do jego założenia!
0
Twój koszyk jest pusty