Ferment - wine | whisky | more, Kraków (Małopolskie)
Warsztat Sommeliera – podstawowy kurs degustacji wina
ArchiwumWARSZTAT SOMMELIERA – PODSTAWOWY KURS DEGUSTACJI WINA
KURS DEGUSTACJI 8 WIN I ŁĄCZENIA WINA Z JEDZENIEM
KURS DEGUSTACJI 8 WIN I ŁĄCZENIA WINA Z JEDZENIEM
Rozpoczynasz przygodę z winem? Chcesz usystematyzować swoją wiedzę? Trafiłeś we właściwe miejsce! Te warsztaty wprowadzą Cię w fascynujący świat win. Nauczysz się wszystkiego co najważniejsze, by swobodnie poruszać się w gąszczu etykiet przy sklepowej półce i świadomie wybierać wina w restauracji. Teorię poprzemy praktyką i spróbujemy 8 win.
Na naszych degustacjach nad niuanse dotyczące technik produkcji stawiamy na dobrą zabawę uczestników poprzez ćwiczenia sensoryczne i doświadczenia.
Kurs ma charakter warsztatów, podczas których wykorzystujemy techniki degustacyjne oparte o dobre praktyki z kursów londyńskiej szkoły Wine and Spirit Education Trust (WSET).
Kurs ma charakter warsztatów, podczas których wykorzystujemy techniki degustacyjne oparte o dobre praktyki z kursów londyńskiej szkoły Wine and Spirit Education Trust (WSET).
CO OTRZYMUJĄ UCZESTNICY W CENIE KURSU?
• kurs (3h)
• 8 jakościowych win do degustacji
• zniżkę na wina degustowane podczas warsztatów
• 8 jakościowych win do degustacji
• zniżkę na wina degustowane podczas warsztatów
PROGRAM
• Jak degustować wino?
• Jak rozpoznawać aromaty w winie i z czego one wynikają?
• Techniki degustacyjne oparte o dobre praktyki londyńskiej szkoły WSET
• Wino i jedzenie, czyli czy czerwone wino pasuje do śledzia?
• Im starsze tym lepsze? Bzdura! Obalamy winiarskie mity
• Serwis wina w domu (kieliszki, temperatura, przechowywanie wina)
• Praktyczne porady o tym, jak swobodnie poruszać się w świecie win
• Najważniejsze białe i czerwone odmiany winorośli
• Najważniejsze kraje i regiony produkcji win na świecie
• Style i rodzaje win, które warto znać żeby nie dać się nabić w butelkę
• Jak rozpoznawać aromaty w winie i z czego one wynikają?
• Techniki degustacyjne oparte o dobre praktyki londyńskiej szkoły WSET
• Wino i jedzenie, czyli czy czerwone wino pasuje do śledzia?
• Im starsze tym lepsze? Bzdura! Obalamy winiarskie mity
• Serwis wina w domu (kieliszki, temperatura, przechowywanie wina)
• Praktyczne porady o tym, jak swobodnie poruszać się w świecie win
• Najważniejsze białe i czerwone odmiany winorośli
• Najważniejsze kraje i regiony produkcji win na świecie
• Style i rodzaje win, które warto znać żeby nie dać się nabić w butelkę
POZNAJ NASZYCH EKSPERTÓW
Tomasz Jakub Fijał – sommelier i absolwent londyńskich szkoły Wine&Spirit Education Trust level 3 (WSET3), wine&whisky coach, absolwent enologii na UJ, sędzia konkursów winiarskich.
21 stycznia 2023 (sobota)
Godz.: 12:00
Ferment – wine | whisky | more, Lubicz 40, Kraków
Cena: 250 zł/os.
Aby zamówić kartę należy zalogować się do konta. Jeżeli nie posiadasz konta w Otovino.pl, zarejestruj się.
Aby dodać obiekt do ulubionych zaloguj się. Jeśli nie posiadasz konta, zachęcamy do jego założenia!
0
Twój koszyk jest pusty