fbpx
Powrót
Winnica Jantoń, Winnica Smolis ()

Polskie Bąble: jednodniowa wycieczka o winie

Archiwum

Polskie Bąble: jednodniowa wycieczka o winie

Winnica Smolis oraz Winnica Jantoń zapraszają w odwiedziny podczas jednodniowej wycieczki organizowanej przez Eat Polska Food Tours, podczas której spróbujecie m.in. win musujących oraz dowiecie się czym różni się proces powstawania prosecco od metody szampańskiej.

Lato to czas win z bąbelkami, ale czy co roku musi to być prosecco? W tym sezonie macie okazję wziąć udział w wycieczce jednodniowej pełnej niespodzianek, na której odkryjecie wyjątkowe polskie wina musujące! Ale jak to – szampan z Polski? Nazwa “Champagne” zastrzeżona jest dla wyrobów z Szampanii, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by korzystając z tej samej metody produkcji – o wiele bardziej szlachetnej i pracochłonnej niż w przypadku np. wspomnianego prosecco – produkować wino między Wisłą a Odrą.
Wycieczka do dwóch rodzinnych winnic produkujących wykwintne polskie musiaki: Winnicę Smolis i Winnicę Jantoń, obie zlokalizowane w centralnej Polsce, które łączy nie tylko rodzaj wytwarzanego wina, ale też pewien francuski akcent. Po winnicach oprowadzą Was sami właściciele, będzie więc okazja do spotkania i zadawania pytań. Przy okazji zobaczycie też prywatne muzeum powozów zlokalizowane w jednej z winnic. Wycieczka rusza ze stolicy, a szczegółowy plan znajduje się na stronie Eat Polska Food Tours.


19 czerwca 2021
Godz.: 8:00
Cena: 390 zł/os.

 Link do wydarzenia na fb >>

Aby zamówić kartę należy się do konta. Jeżeli nie posiadasz konta w Otovino.pl, zarejestruj się.

0
    Twój koszyk
    Twój koszyk jest pusty