Degustacja online_wina naturalne ze Szwajcarii vol. 2
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT zaprasza na degustację trudnodostępnych w Polsce win naturalnych ze Szwajcarii.
Nie każdy zdaje sobie sprawę, że w tym niewielkim państwie winiarstwo sięga czasów starożytnych i uprawia się ponad 240 szczepów winorośli, wśród których można znaleźć mało znane: chasselas (fendant), gamaret, petit arvine, humagne blanc czy amigne. Najciekawsze wina produkuje się w alpejskim kantonie Vallis, gdzie winnice często znajdują się na wysokości ponad 1000 metrów n.p.m. oraz w kantonie Vaud rozciągającym się na północ od jeziora Genewskiego. Podczas, gdy w pierwszym stawia się na wina białe (Domaine Chappaz, Cave de l’Orlaya), to w drugim produkcja win czerwonych nie ustępuje białym (Domaine La Colombe).
Lista degustowanych win:
- Raymond & Violaine Paccot Bérolon Nature 2019 / chasselas
- Marie-Thérèse Chappaz Grain Ermitage President Troillet 2019 / AOC Valais / marsanne blanche
- Mathilde Roux Petite Arvine de Fully 2018 / AOC Valais / petite arvine
- Mathilde Roux Humagne Rouge de Fully 2018 / AOC Valais / humagne rouge
- Marie-Thérèse Chappaz Grain Pinot Charrat 2019 / AOC Valais / pinot noir
- Raymond & Violaine Paccot Girarde 2017 / AOC La Côte / pinot noir
- Mathilde Roux Cornalin de Fully 2018 / AOC Valais / cornalin
Transmisja: Środa, 17 marca 2021
Godz.: 18.00 – 21.00
Cena: 190 zł
Link do wydarzenia online >>
Aby zamówić kartę należy zalogować się do konta. Jeżeli nie posiadasz konta w Otovino.pl, zarejestruj się.
Aby dodać obiekt do ulubionych zaloguj się. Jeśli nie posiadasz konta, zachęcamy do jego założenia!
0
Twój koszyk jest pusty